LVI-työt ovat tärkeässä asemassa rakennuksen toimivuuden kannalta

2 minuutit Julkaistu:


LVI-työt ovat olennaisessa osassa rakentamista ja se, minkälaisia taloteknisiä ratkaisuja tehdään, vaikuttaa suuresti rakennuksen toimivuuteen, terveellisyyteen, ympäristöystävällisyyteen, turvallisuuteen ja sen ylläpitokustannuksiin. Jos LVI-työt ovat tällä hetkellä ajankohtainen aihe, kannattaa lukea tämänkertaisesta kirjoituksesta lisää muun muassa siitä, miten LVI-työt kannattaa suunnitella ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon rakennuksen talotekniikkaa suunnitellessa. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa.

LVI-työt ja talotekniikka ovat keskeisessä asemassa rakennettaessa

Rakennuksen toimivuuden ja terveellisyyden kannalta oleellisia asioita ovat materiaalien ja rakennussuunnittelun kannalta talotekniikka ja se, että se on suunniteltu oikein. Talotekniset ratkaisut täytyykin ottaa huomioon jo rakennusprojektin suunnittelun alkuvaiheessa, koska ne ratkaisevat muun muassa rakennuksen sisäolosuhteet ja tarpeenmukaisen käytön. Talotekniikalla on suuri vaikutus myös rakennuksen ympäristöystävällisyyteen, koska valitut energiaratkaisut vaikuttavat sekä energiatehokkuuteen että asumisesta aiheutuviin päästöihin. Huolellisen LVI-suunnittelun lisäksi on tärkeää, että LVI-asennus toteutetaan huolella, kuten myös kaikki siihen liittyvät LVI-työt sekä järjestelmän huolto ja kunnossapito. Taloteknisillä ratkaisuilla on myös merkittävä vaikutus rakennuksen elinkaareen ja elinkaarikustannuksiin.

Ilmasto, ympäristö ja kestävä kehitys vaikuttavat LVI-suunnitteluun

Asuminen kuluttaa paljon energiaa, joten on erittäin tärkeää, että asumisen kestävyyttä voidaan edistää myös taloteknisillä ratkaisuilla. Asumisessa energiaa kuluttavat lämmitys, vedenlämmittäminen ja sähkölaitteet. Kestävällä kehityksellä pyritään siihen, että kulutus, kuten myös taloudellinen ja sosiaalinen kehitys sovitetaan luonnonvarojen puitteisiin. On tärkeää, että tavarat ja palvelut tuotetaan ja toimitetaan niin, että se rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Rakentamisen, rakennetun ympäristön ja asumisen merkitys ilmastonmuutokselle on merkittävä, joten ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseksi on tärkeää miettiä. Energiansäästö on tärkeää jokaisessa rakennuksessa ja siihen voidaan vaikuttaa monilla tavoilla. Rakennuksen energiatehokkuudessa ratkaisevassa asemassa on sen talotekniset järjestelmät, kuten se, minkälainen lämmitysjärjestelmä rakennuksessa on. Uusissa rakennuksissa täytyy ottaa huomioon uusiutuvat energiaratkaisut ja lämmitysjärjestelmän vaihtamista ekologisempaan vaihtoehtoon kannattaa miettiä myös vanhempien rakennusten kohdalla, kun erilaiset remontit ja saneeraukset tulevat ajankohtaiseksi. Kannattaa myös tarkistaa, että rakennuksessa on kaikki säädöt ja käytännöt kohdallaan. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmä kannattaa säätää järkevälle tasolle ja varmistaa, että lämpö ei karkaa huonosti tiivistetystä rakennuksesta harakoille. Vesijohtoliike J. Laitinen Oy tekee LVI-työt Uudellamaalla.

• tag: • 315 sanat

minusta

Blogi pientalon rakentamisesta ja LVI-urakoinnista LVI-työt tulevat eteen jokaisessa rakennus ja remontti projektissa. Onnistunut työ vaatii ammattitaitoa ja usein myös kokemusta. LVI-urakointiin kuuluvat talotekniset ratkaisut ovat lämmitys, vesi ja ilmanvaihto. Lämmitysratkaisuihin kuuluvat lämmitysjärjestelmien asentaminen, saneeraaminen ja huolto. Vesiratkaisuihin kuuluvat vesi- ja viemärijohtoasennukset, saneeraukset ja huolto. Ilmanvaihtoratkaisuihin kuuluvat jäähdytys- ja ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, korjaukset ja huolto. LVI-työt kannattaa jättää ammattilaisen toteutettavaksi, mahdollisimman turvallisen ja toimivan lopputuloksen takaamiseksi. Omakotitalon LVI-työt voi hankkia joko ostamalla ne urakkana tai tuntilaskutuksena. Urakassa sekä työlle että tarvikkeille lasketaan pakettihinta, joka perustuu arvioon. Tuntilaskutuksessa työstä laskutetaan tehtyjen tuntien mukaan ja tarvikkeista menekin mukaan. Mikä olisi paras ratkaisu juuri sinun projektiisi? Tervetuloa lukemaan aiheesta lisää. Tästä blogista löydät artikkeleita pientalon rakentamisesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä aiheista. Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa omiin projekteihisi!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag